Щодо україномовного інтерфейсу інтернет-магазину "Розетка"


Гість

#51 Re: Опупеть.

2013-04-01 18:07

#50: Ненавижу Долбодятлов - Опупеть. 

 

Ви, пане, як і Розетка, маєте дивне уявлення про повагу, яку ви могли б виявити але чомусь цього не робите. У вашому випадку, ви обзиваєте і демонструєте зневагу до людей, яких ви не знаєте, які борються за свої права, свою культуру і свою правду на власній землі.

Було б дивно вимагати від українського Інтернет-магазину надавати інформацію клієнту всіма найекзотичнішими мовами світу, але в рамки навіть найпримітивнішої логіки не вкладається, чому вас дивує обурення українців тим, що найбільший Інтернет-магазин України принципово відмовляється надавати інформацію клієнтам мовою титульної нації (вона ж державна мова України). На мою думку, цим Розетка висловлює свою зневагу не лише до свої клієнтів, а і до українського народу як такого. Крім того, ігноруються вимоги чинного законодавства, яке навіть після загальновідомих дій теперішньої українофобської влади, все ще зобов’язує продавця надавати клієнтам інформацію про товари та послуги в тому числі і державною мовою.

Надумані ж аргументи про непідйомну вартість перекладу інтерфейсу (який спільнота навіть пропонує перекласти самотужки) або надзвичайно високу вартість підтримання опису товарів на 2-х мовах, що потребує надзвичайно великих капіталовкладень у працевлаштування дівчинки-студентки, яка буде 2 рази на тиждень копіювати опис товарів з сайту виробника, серйозно сприйматись не можуть.

Позицію людей, які підписалися під цією петицією я розумію наступним чином: або Розетка засвідчить свою повагу до україномовного населення і українізує інтерфейс, або ще раз підтвердить свою зневагу до цієї категорії населення. У першому випадку підписанти обіцяють сприяти розширенню бізнесу цього магазину, шляхом купівлі товарів на вищезазначеному сайті і заохоченню інших небайдужих до аналогічних дій. Якщо ж розетка відмовиться, то підписанти обіцяють свідомо відмовитись від придбання товарів цього магазину, так як власники, очевидно, не бажають рахуватися з думкою таких клієнтів і своїми діями демонстративно заявляють, що не зацікавлені у співпраці з ними. Якщо ви не бачите прямого зв’язку між кількістю проданих товарів, прибутком і знаходженням коштів на переклад, то мені лиш залишається поспівчувати вашій недалекоглядності.

P.S. Я би радив вам повчитися ретельніше добирати лексику, так як такими коментуючи таким тоном ви паплюжите не лише самого себе, а й своїх братів — принципово російськомовних українофобів.


Гість

#52

2013-04-01 18:54

Не україномовної, а української.
Немає російськомовних, чи україномовних, ці слівця нам ФСБ підкинуло. Є українці, є рускіє, є молдавани, білоруси, угорці, поляки, кавказці, казахи, тощо. Є частина українців, через обставини, що створила руско-нацистська влада користуються рос. мовою, та все це різні люди, з різними потребами у мовно-культурній і національній царині і валити їх у одну купу - лити воду на млин ФСБ і рускіх нацистів. Ніколи не вживайте цих слів! Е рускіє, є українці, є українці, що через створені обставини користуються переважно рос. мовою. Може задовго та зате вірно.
А щодо Розетки - я довго був їхнім клієнтом і накупив там тисяч на 20, але останню свою покупку, ТВ на 5,5тис. купив у іншому магазині саме тому, що у Розетці не було УКРАЇНСЬКОГО інтерфейсу! І не буду там нічого купувати, доки український інтерфейс не з'явиться!

Гість

#53

2013-04-01 19:46

Шановні адміністратори, власники і т.д. Розетки!
Дуже подобається Ваш сайт: зручний, легкий у користуванні, а також, на Вашому сайті можна знайти інформацію про будь-який товар, що є дуже корисним фактом.
Але, я не користуюсь і не буду користуватись Вашим сайтом, до тих пір, поки Ви його не переведете на українську мову.
З повагою, Сергій Чекмарьов

Гість

#54

2013-04-01 19:47

перекласти інтерфейс інтернет-магазину "Розетка" українською мовою включно з технічними характеристиками і описами товарів.
ZA MOVU
Автор цієї петиції

#55 Re: Кирил

2013-04-01 20:46

#33: Кирил - Кирил

Спершу давайте на мабутнє домовимось з вами спілкуватись без образ. Зверніть увагу що я від вас нічого не вимагаю, просто і мені, і іншим користувачам не дуже приємно читати коментарі з лайкою.

По-друге. В тому то й справа, що ми не вдома. Магазин - це бізнес, його прибутки на пряму залежать від клієнтів. Ми лише кажемо: зробіть так, щоб на сайті була українська мова, або ми підемо до ваших конкурентів.

А вдома, як ви правильно сказали, адміни "Розетки" можуть розмовляти будь-якою мовою - яке нам до цього діло.


Гість

#56

2013-04-01 20:48

За українізацію!
ZA MOVU
Автор цієї петиції

#57 Re: Опупеть.

2013-04-01 20:56

#50: Ненавижу Долбодятлов - Опупеть.

Спасибо за аргументированный комментарий. В знак уважения отвечу вам на русском языке.

С нашей точки зрения мы уже финансируем "Розетку" покупая у них товары. Мы понимаем что перевод такого сайта - довольно сложная задача и готовы помочь в меру своих возможностей.

И на будущее попрошу вас, как и всех остальных пользователей, общаться без оскорблений.

ZA MOVU
Автор цієї петиції

#58 Re: Re: Опупеть.

2013-04-01 21:01

#51: - Re: Опупеть.

Дуже вдячний вам за таку красиву розгорнуту відповідь користувачеві. На жаль, сам не можу оперативно всім відповідати, але дуже приємно, що є люди здатні писати розумні аргументовані коментарі.

Роман

#59 Re: Опупеть.

2013-04-01 21:09

#50: Ненавижу Долбодятлов - Опупеть.

Я особисто Вам дуже вдячний за те, що Ви нічого не написали НА моїй рідній українській МОВІ. Не потрібно НА НІЙ нічого писати. Її потрібно вивчити,  нею потрібно говорити і нею потрібно писати. На ній писати не потрібно. Пишіть краще на російській ;) або "на заборє".

А щодо всього іншого - уявіть собі на хвилину, що той сайт польською написаний, прочитати і зрозуміти, врешті, можна, в разі потреби, можливо, зі словником. Але ж, погодьтеся, незручно.

І, погодьтеся, якби у тій же Польщі такий сайт був, скажімо, німецькою чи французькою, або (хотів би це бачити!) у Росії подібний сайт українською - мабуть, і поляки і росіяни вимагали б додати на сайті рідну мову (польську чи російську, відповідно). І Ви, мабуть, погодитеся, що це правильно і природно для поляків і росіян. То чому ж наше бажання читати інформацію на українському сайті українською мовою викликає у Вас настільки сильний спротив? Невже Ви вважаєте, що ми менш варті поваги, ніж поляки, французи, росіяни... Звідки у Вас таке почуття меншовартості?

ZA MOVU
Автор цієї петиції

#60 Re:

2013-04-01 21:10

#52: -

Дякую за аргументовану думку.

Проте слово "україноМОВНИЙ" було обране свідомо, щоб уникнути непорозумінь, адже "український" може означати і приналежність до території України. Наприклад "українська інтернет-спільнота" скоріше означає спільноту українців, не залежно від того, якою мовою вони спілкуються, а от "україномовна інтернет-спільнота" одразу вказує на те, якою мовою люди спілкуються.


Гість

#61

2013-04-01 22:17

Хочу читати сайт Українською

Гість

#62

2013-04-02 05:47

Був клієнтом "Розетки". З'явились україномовні ресурси - придбаваю зараз там. Проте, хочу включити й "Розетку" до переліку моїх Інтернет-магазинів.

Гість

#63

2013-04-02 07:44

Українські сайти українською.

Гість

#64

2013-04-02 08:01

Давайте УКРАЇНСЬКУ!!!

Гість

#65

2013-04-02 11:26

Українські магазини тільки українсько.

Гість

#66

2013-04-02 12:14

Дуже хочу, щоб поважали україномовних покупців!

Гість

#67

2013-04-02 14:06

/!\

Гість

#68

2013-04-02 18:33

Якщо "Розетка" і надалі буде ігнорувати українську мову, в такому випадку я принципово більше нічого не придбаю в них!!!

Гість

#69

2013-04-02 20:51

Закрити їх!

Гість

#70

2013-04-03 07:07

Витісняємо з України тих хто її не поважає!

Гість

#71

2013-04-03 08:39

Вимагаю української!
Всё еще ненавижу долбодятлов

#72 RE: 51 and other

2013-04-03 14:36

Мова мова мова... Клал я на все языки вместе взятые. Была бы моя воля я бы всю планету заставил эсперанто выучить и забыть все остальные языки как устаревшие и несовершенные.

Суть моей мысли следующая. Нефиг в вашей петиции чего либо требовать. В чужой монастырь со своим уставом не ходят. В этой жизни никто никому ничего не должен. Если вы видите в чем-то (да хоть в языке) неуважение к себе это лично ваша проблема. Поэтому повторяю: или финансируйте или сами знаете что... А чужие деньги считать некрасиво. Вы видите ли уже платите за товары, а значит они что-то должны. Ошибаетесь не должны! И бесплатные помощники в переводах им не нужны, еще не дай бог порнокартинки на сайте повесят. Кто их будет контролировать? Кто будет покупать дополнительные сервера? И не забывайте Интернет это не территория Украины! И законы Украины на Интернет не распространяются. В случае возникновения идиотских попыток навязывания каких-то законов, сайт сразу переезжает на забугорный хостинг. И тогда можете кричать о своих правах сколько угодно. Не путайте собственный эгоизм со своими правами. Ваши права не дают вам право что-либо кому-либо навязывать, потому что так вы нарушаете чужие права. Если неадекватные покупатели свалят из магазина то это наборот к лучшему.

Гість

#73

2013-04-03 20:38

Україна має бути українською.

Гість

#74

2013-04-04 08:35

Підтримую

Гість

#75 Клас-клас-клас!

2013-04-04 16:32

Розетка, маєте геніальний піар-менеджмент!