Про присвоєння звання Героя України (посмертно) Пінчуку В'ячеславу Олександровичу

Screenshot_2023-10-22-11-10-32-524-edit_com.facebook_.katana_.jpg   Шановний Пане Президент!

   Звертаюся до Вас із петицією про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю ЗСУ Пінчуку В'ячеславу Олександровичу, 28.12.1985 р.н.

   Народився, виріс та розвивав країну В'ячеслав у місті Ніжин Чернігівської області.

   На захист держави солдат став ще в 2014 році у складі 1-ї танкової бригади, та захищав кордони нашої держави на Луганському напрямку. Демобілізувавшись в 2015 році, мав дві відзнаки за мужність та участь в антитерористичній операції.

   З перших днів повномасштабного вторгення, В'ячеслав не зміг стояти осторонь і  добровільно поповнив ряди захисників України. Разом з побратимами виганяли ворога з рідної Чернігівщини, за що отримав відзнаку "За взірцевість" ІІІ ступеня.

   Коли ворога було подолано і вигнано з Київської, Чернігівської та Сумської областей, В'ячеслав продовжив захищати цілісність та незалежність Батьківщини в складі 54 ОМБР на Сіверському напрямку (Світлодарська дуга) Донецької області на посаді мінометника.

   Загинув Пінчук В'ячеслав Олександрович 08 серпня 2022 року поблизу села Званівка, під час виконання бойового завдання по підготовці та зайняттю нових позицій для подальшого виконання штурмового наступу, від ворожого артилерійського обстрілу. 

   Я пишаюся своїм чоловіком В'ячеславом, батьком наших трьох неповнолітніх дітей, його мужністю та силою духу! Не кожен зможе, дивлячись в очі смерті, стояти пліч-о-пліч, не боячись за своє життя - рятувати інших та мужньо боротися за свободу своєї країни, за мирне життя дітей, за краще майбутнє!

   13 жовтня 2023 року найстарший син отримав татову нагороду "За мужність ІІІ ступеню" (посмертно) Пінчука В'ячеслава Олександровича.

   Але такий хоробрий, відважний, сміливий та відданий чоловік, як В'ячеслав, заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно).

   Вічна пам'ять та шана Герою!

   Слава Україні!


Пінчук Інна Олександрівна    Зв'язатися з автором петиції

Підписати петицію

By signing, I authorize Пінчук Інна Олександрівна to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.







Платна реклама

Ми покажемо цю петицію 3000 особам.

Дізнатися більше...