Присвоєння Героя України(посмертно)

Пане Президенте!

 

Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) мужньому захиснику нашої Батьківщини, молодшому лейтенанту, командиру взводу 2-ої роти 424 окремого стрілецького батальйону військової частини А4856 Кольбуху Василю Михайловичу(10.01.1991 р.н.).

Василь був призваний на військову службу 20 березня 2023 року. Пройшовши курси офіцерського складу, прибув в частину на східному напрямку де отримав звання молодшого лейтенанта і посаду командиру взводу.

Будучи відданим військовій присязі, на вірність українському народу та цілісності нашої держави, разом із побратимами боронив її протягом 6-ти місяців в Серебрянському лісі. Після чого був відправлений на захист м.Часів Яр Бахмутського напрямку.

Загинув Кольбух Василь Михайлович («Борзий») 13 лютого 2023 року від отриманих поранень, несумісних з життям, під час виконання бойового завдання отримавши контузію не залишив бойову позиція поблизу н.п. Богданівка Бахмутського району Донецької області.

Ціною власного життя, він зберіг життя пораненого військовослужвовця. 

Перебуваючи впродовж 8-ми місяців у зоні активних бойових дій, він ніколи не скаржився, що йому важко, навпаки підтримував усіх та переконував, що все буде добре.

Неодноразово самостійно виходив на бойові позиції, щоб не ризикувати життям своїх підлеглих, яких він називав « своїми дітьми».

Василь відважно виконав свій обов'язок громадянина вільної та незалежної України до останього подих.


Командуючий склад батальйону та усі хто його знав, говорять, що такі люди, як він - застрічаються вкрай рідко.

Я  та моя сестра пишаємось своїм братом, а батьки-своїм сином-Героєм. Сином та Братом з великої літери! Василь віддав найцінніше, що у нього було своє життя, за вільну та соборну Україну, мир та спокій, маючи ще стільки планів та нездійснених мрій.

 

Кольбух Василь Михайлович справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно).


Кольбух Анна Михайлівна    Зв'язатися з автором петиції

Підписати петицію

By signing, I authorize Кольбух Анна Михайлівна to hand over the information I provide on this form to those who have power on this issue.







Платна реклама

Ми покажемо цю петицію 3000 особам.

Дізнатися більше...