Щодо україномовного інтерфейсу інтернет-магазину "Розетка"

Quoted post

Ненавижу Долбодятлов

#50 Опупеть.

2013-04-01 17:14

Я мiг це написати на українськiй мовi, в знак поваги, але... Я просто офигеваю от наглости требований в этой петиции. А что если я припрусь на ваш сайт и буду требовать чтобы вы добавили поддержку русского, английского, немецкого и французского языка. Тогда вам придется нанять работников чтобы они постоянно переводили обновляющийся контент. Вам придется купить новые сервера чтобы хранить в 5 раз больше информации. Вам придется нанять кого-то, кто бы контролировал и управлял всеми этими дополнительными функциями. Представьте себе сколько работы нужно проделать если речь идет о розетке. ИЛИ ФИНАНСИРУЙТЕ ИЛИ ЗАЛЕПИТЕ ДУЛО! КРИКУНОВ БЕЗГОЛОВЫХ И ТАК КАК СОБАК НЕРЕЗАННЫХ!

Відповіді


Гість

#51 Re: Опупеть.

2013-04-01 18:07:08

#50: Ненавижу Долбодятлов - Опупеть. 

 

Ви, пане, як і Розетка, маєте дивне уявлення про повагу, яку ви могли б виявити але чомусь цього не робите. У вашому випадку, ви обзиваєте і демонструєте зневагу до людей, яких ви не знаєте, які борються за свої права, свою культуру і свою правду на власній землі.

Було б дивно вимагати від українського Інтернет-магазину надавати інформацію клієнту всіма найекзотичнішими мовами світу, але в рамки навіть найпримітивнішої логіки не вкладається, чому вас дивує обурення українців тим, що найбільший Інтернет-магазин України принципово відмовляється надавати інформацію клієнтам мовою титульної нації (вона ж державна мова України). На мою думку, цим Розетка висловлює свою зневагу не лише до свої клієнтів, а і до українського народу як такого. Крім того, ігноруються вимоги чинного законодавства, яке навіть після загальновідомих дій теперішньої українофобської влади, все ще зобов’язує продавця надавати клієнтам інформацію про товари та послуги в тому числі і державною мовою.

Надумані ж аргументи про непідйомну вартість перекладу інтерфейсу (який спільнота навіть пропонує перекласти самотужки) або надзвичайно високу вартість підтримання опису товарів на 2-х мовах, що потребує надзвичайно великих капіталовкладень у працевлаштування дівчинки-студентки, яка буде 2 рази на тиждень копіювати опис товарів з сайту виробника, серйозно сприйматись не можуть.

Позицію людей, які підписалися під цією петицією я розумію наступним чином: або Розетка засвідчить свою повагу до україномовного населення і українізує інтерфейс, або ще раз підтвердить свою зневагу до цієї категорії населення. У першому випадку підписанти обіцяють сприяти розширенню бізнесу цього магазину, шляхом купівлі товарів на вищезазначеному сайті і заохоченню інших небайдужих до аналогічних дій. Якщо ж розетка відмовиться, то підписанти обіцяють свідомо відмовитись від придбання товарів цього магазину, так як власники, очевидно, не бажають рахуватися з думкою таких клієнтів і своїми діями демонстративно заявляють, що не зацікавлені у співпраці з ними. Якщо ви не бачите прямого зв’язку між кількістю проданих товарів, прибутком і знаходженням коштів на переклад, то мені лиш залишається поспівчувати вашій недалекоглядності.

P.S. Я би радив вам повчитися ретельніше добирати лексику, так як такими коментуючи таким тоном ви паплюжите не лише самого себе, а й своїх братів — принципово російськомовних українофобів.

ZA MOVU
Автор цієї петиції

#57 Re: Опупеть.

2013-04-01 20:56:33

#50: Ненавижу Долбодятлов - Опупеть.

Спасибо за аргументированный комментарий. В знак уважения отвечу вам на русском языке.

С нашей точки зрения мы уже финансируем "Розетку" покупая у них товары. Мы понимаем что перевод такого сайта - довольно сложная задача и готовы помочь в меру своих возможностей.

И на будущее попрошу вас, как и всех остальных пользователей, общаться без оскорблений.

Роман

#59 Re: Опупеть.

2013-04-01 21:09:33

#50: Ненавижу Долбодятлов - Опупеть.

Я особисто Вам дуже вдячний за те, що Ви нічого не написали НА моїй рідній українській МОВІ. Не потрібно НА НІЙ нічого писати. Її потрібно вивчити,  нею потрібно говорити і нею потрібно писати. На ній писати не потрібно. Пишіть краще на російській ;) або "на заборє".

А щодо всього іншого - уявіть собі на хвилину, що той сайт польською написаний, прочитати і зрозуміти, врешті, можна, в разі потреби, можливо, зі словником. Але ж, погодьтеся, незручно.

І, погодьтеся, якби у тій же Польщі такий сайт був, скажімо, німецькою чи французькою, або (хотів би це бачити!) у Росії подібний сайт українською - мабуть, і поляки і росіяни вимагали б додати на сайті рідну мову (польську чи російську, відповідно). І Ви, мабуть, погодитеся, що це правильно і природно для поляків і росіян. То чому ж наше бажання читати інформацію на українському сайті українською мовою викликає у Вас настільки сильний спротив? Невже Ви вважаєте, що ми менш варті поваги, ніж поляки, французи, росіяни... Звідки у Вас таке почуття меншовартості?