Звернення щодо неприпустимості скасування обов'язкового вивчення мови та історії у вишах

Цей коментар було видалено його автором (Показати деталі)

2015-01-23 16:14



Гість

#2

2015-01-23 17:26

Українська історія та мова - найважливіші складники розвитку української особистості, яка формується не тільки в школі, але протягом усього життя. На міцному фундаменті і хата краще стоїть.

І взагалі, кому це заважало?

Гість

#3

2015-01-23 18:50

Без мови немає науки.
Anna

#4

2015-01-23 20:46

Обов'язкове вивчення української мови, історії України та філософії - запорука формування свідомих громадян та гідних особистостей. Ці дисципліни - це ґрунт, з якого проросте квітуча рослина; це - фундамент, на якому повинна формуватися українська нація. Тільки опираючись на ці стовпи духовності та коріння можливо збудувати Державу. Дай Боже мудрості нашим керівникам та збережи Україну!!!

Nataly

#5

2015-01-24 05:40

Каждый человек, получающий образование в Украине, вне зависимости от национальности, обязан изучать украинский язык (или на украинском языке) и историю Украины. В условиях нынешней ситуации (переписание истории в России, российская пропаганда с искажением фактов истории), История Украины должен обязательным предметов для образовательных учреждений любого уровня.

Олег Савченко

#6

2015-01-24 06:20

Ми зараз втрачаємо людей і землі із-за недостатнього вивчення цих предметів.


Гість

#7

2015-01-24 10:23

Все правильно. Без цих предметів - український університет - це не український і не університет.

Оксана

#8

2015-01-24 12:27

вилучення з обовязкового переліку дисциплін у ВНЗ України фундуючих світогляд гуманітарних галузей, включно із історією України, мовою, філософією та, раніше -релігієзнавством - є злочином проти майбутнього України, знищенням її світоглядного вкорінення у суспільній свідомості. Громадяни стануть лише мешканцями на території.


Гість

#9

2015-01-25 11:59

Коментар буде не до петиції а до рішення... Пане Міністре вам що крісло знизу на мозок тисне? Діти в школі не знають ні мови, ні історії, бо вчителі її не знають, так ви ще хочете їх вкреслити з вузівської програми? Про філософію взагалі окрема мова - сучасна молодь взагалі ні хрєна про життя не знає, так може хоч на парах філософії розуму набереться.

Олег

#10

2015-01-25 12:00

Мова - душа народу. А без історії ми НІХТО.

Тетяна Пугач

#11 Звернення щодо неприпустимості скасування обов'язкового вивчення мови та історії у вишах

2015-01-25 13:40

Ми вже пройшли період, коли не вивчали рідну мову і історію в вишах. Навіщо повторювати старі помилки? Рідна мова та історія країни - це два кити з трьох, на яких стоїть держава, формується нація. Тільки їх зміцнення гарантує непохитність та міцність держави. Хочу, щоб мої онуки, як я зараз, не підбирали слова і не робили помилки, коли будуть спілкуватися і писати рідною мовою. Хочу, щоб вони нею вільно володіли, нею думали і спілкувалися.

Lisova

#12

2015-01-25 14:16

Для України її історія, мова і здатність громадян критично мислити є питанням виживання.

Оксана

#13 Звернення щодо неприпустимості скасування обов'язкового вивчення мови та історії у вишах

2015-01-25 15:23

Будь ласка, не робіть кривди українській студентській молоді. Не там заощаджуєте, Шановне Міністерство. Краще шукайте шляхів як фінансувати, а не втинати! Приблизно два роки тому на 5 Каналі у "Портретах з Дорофєєвим" Сергій Квіт висловив таку думку, що молоді не треба розказувати що робити. Виглядає, що цей захід  є продовженням його думки. Але тоді він був Ректором "Могилянки", тоді це був менший формат. Тепер - зовсім інша історія. Не погодилася з ним тоді  -  не погоджуюся з ним тепер вже двічі. Навіть найкмітливішій, але молодій людині потрібно задати напрямок. Старше покоління дбало, аби час не марнувався на пошуки істини. Сьогодні -  це вже розкіш марнувати навіть секунду. Сьогодні Україна втрачає дуже багато через брак знань саме РІДНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ історії, мови.  Я ще не розчарувалася у Міністрові С.Квіті, бо як на мою думку РОЗЧАРОВУВАТИСЯ у тих хто намагається працювати -  найбільш безвідповідальна поведінка. Я очікую від нього і Міністерства, яке він зараз очолює виправлення цієї величезної помилки.  Також поміщую виступ на ФБ деп. Андрія Іллєнкa

"Міністерство освіти та науки вирішило скасувати обов`язковість викладання гуманітарних дисциплін для негуманітарних спеціальностей у ВНЗ.

Зокрема, мова йде про історію України, українську мову, історію української культури, а також про філософію.

Ось вони, довгоочікувані реформи!

Особливо потрібно це саме зараз, коли російська армія наступає, а Кремль вкладає мільярди в пропаганду "русского міра". А що ж наше міністерство освіти та науки? А воно скасовує ті невеличкі націєтворчі елементи у вищій освіті, знищити які навіть Табачнік побоявся!

Бісмарк колись казав, що франко-пруську війну виграли не німецькі генерали, а німецький вчитель історії.

Великі європейські реформатори з нового уряду, не з того ви розпочали!

І наостанок, щодо філософії. Я випускник філософського факультету, тому можу бути трохи заангажованим. Але я прихильник класичної університетської системи. Коли університет - це не тільки вузькопрофесійні знання, це світогляд та інтелектуальний базис. Тому ПТУ без філософії я уявити можу. А от університет без філософії я не уявляю."

ЗГІДНА З КОЖНИМ СЛОВОМ! Будь ласка, Міністре С. Квіт, візьміть до уваги і виконання волі розумних, дбаючих людей, які вже висловили свою принципову позицію. ДЯКУЮ!

Oleksandr

#14 Не станемо зрадниками

2015-01-25 17:21

Кожна людина, яка не знає ІСТОРІЇ СВОГО НАРОДУ та не володіє МОВОЮ СВОГО НАРОДУ, не залежно від обраної професії, автоматично відмовляється визнати себе представником цього самого народу або нації!

олена

#15

2015-01-25 18:57

я категорично проти скасування обов'язкового вивчення української мови, історії України та філософії в університетах!!! кандидат філологічних наук, доцент кафедри укр. літератури СНУ ім.Лесі Українки Олена Маланій


Гість

#16

2015-01-25 19:35

Без мови не має нації.
Ольга Александрова

#17

2015-01-25 19:45

Дуже дивно спостерігати дану ініціативу саме від Сергія Квіта, який нерозривно пов'язаний з Могилянкою - символом та колискою "українськості" в Україні. Неприпусимі такі введення взагалі, а в теперішні буремні часи взагалі вважаю подібні дії злочином проти нації. Наша мова та наша історія - це і є МИ!!!

Олена

#18

2015-01-25 20:25

Знання мови та історії своєї країни - ознака справжнього громадянина і патріота.


Гість

#19

2015-01-25 22:42

а я не підпишу. як студент ВИШу я добре знаю у що перетворюється вивчення мови чи будь-яких інших гуманітарних предметів у технічному університеті. І я вважаю, що такі предмети у тому вигляді у якому вони є зараз, дійсно непотрібні у вищій школі. вони лише створюють нове корупційне поле і аж ніяк не приносять нічого студенту, окрім можливості дати хабаря. зараз, мабуть, ну мене тут напишуть всякого, ну що ж хай буде так. але Мову потрібно вчити у школі, а не намагатися щось змінювати у ВИШі...


Гість

#20

2015-01-25 23:04

Таке враження, що дані коментарі писали лише філологи. В більшості з них розглядається проблема жахливого вивчення мови та історії в школі. Можливо, потрібно почати зі школи нормальне вивчення цих предметів. Навіщо у ВУЗах на технічній спеціальності здавати ще два додаткових екзамени з гуманітарних предметів? 

читач

#21 Re:

2015-01-25 23:17

#20: -  

 ...бо університет тому і названо університетом, а не технікумом... а про школу, до речі, тут ніхто особливо й не писав. хіба один раз хтось

Катерина Мельник

#22 Re:

2015-01-25 23:24

#19: -  

 Ви маєте право на власну думку і частково Ваша позиція зрозуміла. Але від того, що виші тепер не зобов'язані будуть викладати історію України, мову, філософію - якість предметів не покращиться і хабарництво не зникне. Ви зачіпаєте дуже болісну, але цілком автономну проблему. Те, що Ваш виш зможе тепер "вивільнити" час на спеціалізовані дисципліни, означає, що він ніколи не ставитиме за мету належне викладання гуманітарних предметів, адже відмовитися легше, аніж викладати якісно. Ось у чому заковика.


Гість

#23

2015-01-26 07:34

Без знання мови та своєї історії не може існувати нація! Стаємо всі разом на захист основних факторів існування нашої нації - мови та історії!

Оксана

#24

2015-01-26 14:42

 Пів-України, на жаль, і так не знає української мови з різних причин. Але українська інтелігенція, яку і виховують українські виші, повинна професійно володіти українською мовою, добре знати історію рідної країни та основи філософії, яка є базою для багатьох наукових пошуків. Скасувати вивчення цих дисциплін в унівеситетах України - це підрубати своє власне коріння.


Гість

#25

2015-01-26 17:00

Моя 3-річна донечка народилася в Польщі, має польське громадянство - її тато поляк. Я пишаюся тим, що вона розмовляє зі мною моєю рідною, самою красивою Українською Мовою. Хоча в садочку, по телебаченні, на ігровому майданчику - польська мова - моя доця знає Українську тому, що мені б до голови не прийшло не навчити своєї дитини моєї рідної мови. Не хотілося б щоб в Україні з мовою стаося те, що в Білорусії ... Не можна цього допустити!