Звернення щодо неприпустимості скасування обов'язкового вивчення мови та історії у вишах

Оксана

/ #13 Звернення щодо неприпустимості скасування обов'язкового вивчення мови та історії у вишах

2015-01-25 15:23

Будь ласка, не робіть кривди українській студентській молоді. Не там заощаджуєте, Шановне Міністерство. Краще шукайте шляхів як фінансувати, а не втинати! Приблизно два роки тому на 5 Каналі у "Портретах з Дорофєєвим" Сергій Квіт висловив таку думку, що молоді не треба розказувати що робити. Виглядає, що цей захід  є продовженням його думки. Але тоді він був Ректором "Могилянки", тоді це був менший формат. Тепер - зовсім інша історія. Не погодилася з ним тоді  -  не погоджуюся з ним тепер вже двічі. Навіть найкмітливішій, але молодій людині потрібно задати напрямок. Старше покоління дбало, аби час не марнувався на пошуки істини. Сьогодні -  це вже розкіш марнувати навіть секунду. Сьогодні Україна втрачає дуже багато через брак знань саме РІДНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ історії, мови.  Я ще не розчарувалася у Міністрові С.Квіті, бо як на мою думку РОЗЧАРОВУВАТИСЯ у тих хто намагається працювати -  найбільш безвідповідальна поведінка. Я очікую від нього і Міністерства, яке він зараз очолює виправлення цієї величезної помилки.  Також поміщую виступ на ФБ деп. Андрія Іллєнкa

"Міністерство освіти та науки вирішило скасувати обов`язковість викладання гуманітарних дисциплін для негуманітарних спеціальностей у ВНЗ.

Зокрема, мова йде про історію України, українську мову, історію української культури, а також про філософію.

Ось вони, довгоочікувані реформи!

Особливо потрібно це саме зараз, коли російська армія наступає, а Кремль вкладає мільярди в пропаганду "русского міра". А що ж наше міністерство освіти та науки? А воно скасовує ті невеличкі націєтворчі елементи у вищій освіті, знищити які навіть Табачнік побоявся!

Бісмарк колись казав, що франко-пруську війну виграли не німецькі генерали, а німецький вчитель історії.

Великі європейські реформатори з нового уряду, не з того ви розпочали!

І наостанок, щодо філософії. Я випускник філософського факультету, тому можу бути трохи заангажованим. Але я прихильник класичної університетської системи. Коли університет - це не тільки вузькопрофесійні знання, це світогляд та інтелектуальний базис. Тому ПТУ без філософії я уявити можу. А от університет без філософії я не уявляю."

ЗГІДНА З КОЖНИМ СЛОВОМ! Будь ласка, Міністре С. Квіт, візьміть до уваги і виконання волі розумних, дбаючих людей, які вже висловили свою принципову позицію. ДЯКУЮ!