Маніфест руху науковців та освітян.

Quoted post

Гість2

#2 Відгук

2014-01-14 17:54

Мої пропозиції:
Окремо декларації, окремо пропозиції. За пропозиції голосувати по якомога більшій кількості пунктів, бо не з усіма згоден.
Потрібні достатньо детальні реалізації, які не можна було б потім зіпсувати, щоб не стало навпаки гірше від змін.

Деяка критика:
За кордоном та, зокрема, в ЄС не все добре. Я б сказав, що щось навіть гірше, тому переймати закордонний досвід треба розумно.
Коли лунають фрази "єдиний" або "великі групи", то одразу створюється загроза монополій та зловживань від цього. Гадаю, що це треба більш ретельно продумати.
Також потрібен пошук найпростіших прийнятних рішень, бо деякі пропозиції виглядають не найпростішими можливими.

Відповіді

Яр Перунич

#5 Re: Відгук

2014-01-15 08:22:48

#2: Гість2 - Відгук

Я б за межами нашого простору узалі нічого б не брав для реформування, принаймні освіти. Наука-інша тема. Те, що нам пропонує "вільний світ" годиться тільки для низьковартісного суспільства, для рабів. В СРСР навіть двієчник міг орієнтуватися по карті, знав достатньо цікавого зі світу науки і техніки, був навчений думати і втілювати задумане власними руками. Яка користь від теперішньої, знівеченої системи освіти змавпованої з західних зразків? Треба продовжувати розвивати вивірені часом  і устійнені практикою системи освіти, а не користати заради моди з чужоземних набутків.

Ярослав(Микола)Свидрань

http://vk.com/svydran_jar1971

 

ВЧИТЕЛЬ

#7 Вчитель

2014-01-15 11:30:05

#2: Гість2 - Відгук

За кордоном -не ідеально- факт. Але наші педагогічні технології: відпрацьовані і вивірені роками мають право достойно виглядати і за кордоном. Але не соромтесь, запозичати з підручників 50-70рр. Це стосується математики, фізики. Не вводьте нові літери типу "ґ" коли її близько нема у програмному забезпеченні податкових інспекцій, банків, паспортних столів. В ц.р. таке трапилось із донькою і тоді 5 річний син демонстрував солвдним тіткам і дядькам, яким чином у "ворді" комбінацією клавіш ввести цю літеру. Збіглася вся податкова. Адвокат з повагою потиснув руку малюку.


Гість

#20 Re: Відгук

2014-01-28 11:19:07

#2: Гість2 - Відгук

+1

Треба брати те краще, що було ліпше в радянській вищій школі і західній.

Оболонізація освіти, що зараз відбувається (а відбувається і при Табачнику, і Вакарчуку і т.д.) - це повний маразм.

Як видно петиція готувалась молодими людьми, які є близькими до академічних установ і/або навчальних закладів.

 

Треба досить добре обдумати це все і перш ніж підписувати варто би обговорити сам Маніфест.

До прикладу:

"Ввести у програми підготовки фахівців, починаючи зі школи, дисципліну «Обробка великих даних (Big data)». Внести цю дисципліну до переліку спеціальностей."

Для чого?!