Частоти для Українського радіо

Quoted post

DarkPersonality

#125 Радіочастотна катастрофа

2014-08-11 15:48

 Я громадянин своєї Батьківщини - України, тому питання, просте і зрозуміле кожному: чому маю слухати радіостанції, що мовлять нерідною мені мовою. Як так вийшло, що конституційне право про захист моєї рідної мови порушене, а державна влада не зробила нічого для виправлення ситуації із раідомовленням нашої країни? Так, мені все ж пощастило - у мене є радіоточка яка дає сигнал 4 каналів Національного радіо.

 Але є одне але: провід із таким потрібним Українським Рідним Словом далеко не затягнеш, а звичайний приймач, що вмонтований чи не в кожний телефон, USB-колонку чи інший пристрій, приймає тільки FM діапазон, що бере свій початок від 89,0 Мгц, а у нашому краю рідне серцю радіо мовить на частоті 66,53 Мгц. Це унеможливлює прослуховування улюблених передач. Тому звертаюсь до Вас, панове, "народні" службовці: рятуйте і так критичну ситуацію із нашим радіоефіром, якщо хочете щоб держава встояла і ви не втратили своїх посад.

Марчук Назарій 18 років

Відповіді


Гість

#286 Re: Радіочастотна катастрофа

2014-09-21 17:12:33

#125: DarkPersonality - Радіочастотна катастрофа 

 На самом деле в некоторых современных приемниках FM-диапазон расширенный, включающий УКВ. У меня на китайском приемнике KIPO расширенное.

Но это далеко не все приемники, действительно многие не имеют расширенного FM.

Поэтому основное правило при покупке радиоприемника смотреть на сколько там расчитан FM. Так как в существующей реальности вряд ли верится, что выделят радио ликвидные частоты, в лучшем случае это будет УКВ. Дело за абонентами покупать соответствующие приемники, и не отказываться от радиоточки.