statement_academics

Іларі

/ #43 До плану заходів

2014-02-03 12:28

Якби хвиля захоплень обладміністрацій прокотилась через усю країну, вже можна б було готуватися до нових виборів. Не прокотилась… На сході «бандерівців» побоюються чи зневажають більше, ніж Януковича. А ще – обирають хазяїна, а не президента. Чому – це окрема тема, а зараз – як це подолати, хоча б частково. Інакше на чергових виборах-перевиборах отримуємо чергового хазяїна. Просвітницькі лекції, як і будь-які аргументи, не допоможуть: це вже на підсвідомості. Можливі дії:

Розвиток внутрішнього туризму, насамперед, відвідання західних регіонів, для «східняків» знижки. При наявності спонсора – значні знижки. Тільки побачене явно здатне здолати уявне.

Проведення фестивалів, конкурсів, будь-яких інших заходів почергово у різних містах, де люди з різних регіонів, насамперед, молодь, зможуть безпосередньо спілкуватися. Знов-таки може знадобитися спонсорська підтримка.

На державному рівні – максимальне сприяння вільному пересуванню у напрямку схід-захід: автомагістралі, достатня кількість потягів, авіасполучення за доступними цінами.

Будь-які інші заходи, на яких ми будемо почуватися громадянами однієї країни. Ми до камінця вивчили узбережжя Анталії, ми із зав’язаними очами знайдемо потрібну кав’ярню в Варшаві чи навіть Парижі, при цьому більшість населення ніколи не відвідувала інші регіони України... Не можна ставити одну мету для людей, які живуть на різних ментальних континентах. Подолати ці розбіжності – реально, тому що більшість з них – уявні.