Львів проти смороду

Високий замок

/ #12 Не згнідний

2012-07-24 17:34

Я не згідний з текстом петиції в тому форматі в якому зараз написано. Можу пояснити.
1. Під час ЄВРО сморід був. Пригадую, що жавртував з цього з друзями. Можливо менша інтенсивність цього не можу тверджувати але смерділо.
2. Смердить не щодня. Хоча бувають періоди коли досить регулярно.
3. Погодні умови таки впливають. Досить часто смердить після дощу.
4. Якщо казати конкретно про "Ензим", він має окремий колектор. Відповідно сморід від нього може виникати на території де прокладений цей колектор або розповсюджуватись повітряним шляхом.
Що ж є насправді. Смердить на території всього або на більшості територій міста. Таке можливо якби сморід ширився по повітрю. Насправді ж смердить з дощоприймачів (як це не смішно але при нагоді принюхайтесь). Інше спостереження яке підтверджує вже сказане: з боку вулиці (частина вікон будинку виходить на дорогу інша в парк) сморід сильніший ніж з боку парку (з боку парку інодій не смердить взагалі). Якби сморід ширився по повітрю, то смерділо б однаково. А тепер пригадаймо, що в "Ензима" окремий колектор.
Ось викладені особисті спостереження. Особисто мені зрозуміло, що дві речі: стоки ензиму забрудненість, яких перевищеє норму і сморід у місті. Але чи вони пов'язані між собою? Враховуючи той чак, що "Ензим" має окремий колектор, а смердить саме з каналізації я особисто маю сумнів. Сумнів в тому, що підприємство є єдиною причиною.
Щодо петиції. Вважаю не варто вимагати закриття підприємства. Варто вимагати очищення його стоків до належного рівня та дослідження причин смороду в місцях віддалених від колектора "Ензиму", які не мають з ним (колектором) зв'язку.