Вимоги до Міністра культури України Кириленка

Зв'язатися з автором петиції

Тема для дискусії була автоматично створена з петиції Вимоги до Міністра культури України Кириленка.


Гість

#1

2014-12-11 00:32

Вважаю текст і суть цієї петиції актуальними та важливими. В'ячеслава Кириленка знаю особисто, тому і підписав. Хочу змін

Олександр Фоменко

#2

2014-12-11 07:31

Не підписую через пункт про поновлення нібито команди, яка за 9 місяців щос не встигла. Якщо не встигла, то де гарантії що зараз встигне? І взагалі боротьба була за зміну системи. Грантові програми від міністерства - не зміна системи. Кризова команда невпоралась із завданням по зміні структури керування в культурі. Куди їх повертати???


Гість

#3 Re:

2014-12-11 08:14

#2: Олександр Фоменко -  

 Олександр, вдячні за відгук. Досить вагомий аргумент щодо необхідності зміни системи в роботі міністерства. В окремих напрямках, зокрема що стосується рішень в сфері охорони пам'яток було змінено практику прийняття рішень. Олеся Островська описала, що було зроблено в своїй статті на УП http://life.pravda.com.ua/columns/2014/12/10/185538/.

Гість

#4 культура

2014-12-11 09:48

Громадськістю запропонована нова структура мінкульта, визначені пріорітети і принципи культурної політики, але кризова команда мінкульта довела що спроможна займатися тільки культурною спадщиною, от і маємо війну за спадщину. Це другорядні питання. Пріорітет почати думати по новому і відповідати сучасним запросам Європейських інституції.

eduard

#5

2014-12-11 10:30

Гарна ініціатива, добре, що діячі культури тримаються активної позиції. А призначення Кириленка та заміна ним Нищука вважаю помилкою. Це показник того, що за гарних міністрів нам треба боротися.

Олена Правило

#6 Продовжити діалог, досягти результатів

2014-12-11 10:42

Можна сперечатись з приводу очікувань і результатів. Та точно досягти позитивних змін при постійній заміні правил і гравців ми не зможемо. Важливо щоб продовжився початий, нехай суперечливий діалог, щоб ми завершили процес долучення України до Креативної Європи, де відкриваються великі можливості для розвитку індустрій. Ще багато треба зробити, не все швидко виходить, якщо до процесу узгоджень підключено величезну кількість людей, та все ж є рух вперед, який треба продовжити, тому підписуюсь.

театрал

#7

2014-12-11 11:09

Вот это самый принципиальный момент, который мало, кто понимает. Именно потому я и подписала. Это и моя позиция и прошу сделать это каждого культурного человека: "...именно отсутствие понимания приоритетов современной культурной политики и взвешенных государственных решений в этой сфере уже стали поводом для дальнейшей радикализации украинского общества и привели к гуманитарной катастрофе в Крыму и на Донбассе»


Гість

#8

2014-12-11 11:25

Цілком підтримую!

Redkult

#9

2014-12-11 11:31

Ознайомившись із біографією пана Кириленка стає зрозумілим, що це крісло йому запропоноване з якихось вузькоНепрофесійних міркувань і підкреслює зневагу новообраного керівництва України до найважливіших питань культури як до чогось другорядного, не вартого особливої уваги. Підписуюсь тому, що обов'язково треба продовжувати напрацьовані ініціативи у галузі охорони пам'яток, але хіба потреба тільки в цьому? Без загальної концепції розвитку культури і мистецтва у розбудові держави подальше її становлення неможливе. Мені відомо, що така концепція існує, вона була свого часу представлена  пану Ющенку, але так і не сприйнята з належною увагою. Її автор – відомий діяч культури, скрипаль Кирило Вадимович Стеценко.

Яна

#10 Re:

2014-12-11 13:54

#2: Олександр Фоменко -  

Підтримую! команда мало чого досягла, а у деяких моментах конкретно здала позиції. і я кажу про взамємодію з УПЦ МП. це важливо! Стару команду "що розпочала реформи" геть!

Ми також за зміни на краще!! але давайте говорити відверто - чому "нова" команда "роеформістів" уникає врегулювання питань із Московським патріархатом? чому закривають очі на беззаконня на території Києво-Печерської Лаври?????????


Гість

#11

2014-12-11 14:04

Ще питання до підписантів)))) скажіть, а чому не показуєте свої справжні імена? бо ще не відомо хто керуватиме? де прізвища тих буремних активістів, що оскаженіло мели  восени листя у Софії ??? ;) 

Катерина Ботанова
Автор цієї петиції

#12 Re:

2014-12-11 14:30

#11: -  

  Де саме Вам не видно справжніх імен, шановний "Гостю"?

Ольга

#13

2014-12-11 14:31

Якщо мовчати й нічого не робити, то нічого й не буде. Під лежачий камінь вода не тече, тож міняємось самі та спробуємо змінити оточуючий світ. Без кожного з нас не вийде.

Мирослав

#14

2014-12-11 16:30

Вимоги щодо продовження важливих ініціатив Нищука нормальні, хоч і не бачу доказів, що Кириленко має щось проти цих ініціатив. У принципі, на посадовців корисно наїжджати "для профілактики",  але пасаж про Крим і Донбас - явно не на користь авторів. Це очевидний натяк на кремлівський міф, буцімто до окупації Криму призвів не план російського генштабу, а голосування за скасування недолугого мовного закону Ківалова-Колесниченка. Того самого, що визнаний украй небезпечним усіма експертними інституціями від НАН і Могилянки до Венеційської комісії й ОБСЄ. І от такі пасажі тхнуть уже зовсім не турботою про культуру. Тому не підписав. Давайте мухи окремо, а котлети - окремо. 


Гість

#15

2014-12-12 06:34

Я вообще против того чтобы этот человек занимал всякую должность в правительстве, особенно в министерстве культуры! Неужели в нашей стране нет деятеля культуры-патриота который мог бы возглавить это министерство и провести необходимые реформы!А этот партийный перебежчик, поверьте ничего хорошего для страны тем более для ее культуры не сделает!!!
Дмитро Івахненко

#16 Громадянське суспільство та культурна політика

2014-12-12 08:21

Я радий дізнатися про початок проведення важливих реформ.

На мій погляд, їх подальше проведення не має залежати від персоналії міністра.

Потрібно виробити нову модель культурного співробітництва, в якій громадянське суспільство мало б більше впливу на культурну політику, та закріпити цю модель законодавчо, як це зроблено, наприклад, у Швеції:


Гість

#17

2014-12-12 10:32

Підтримую. Потрібна концепція розвитку культури і мистецтва; у культурній політиці надважливі спадковість, послідовність, системніть. 1. До міністерства повинні приходити патріотичні менеджери, які мають певні досягнення у царині культури (кіно, музика, театр...), інтегровані в європейський культурний простір (масштабу Кирила Стеценка, Владислава Троїцького...); дуже важливе знання іноземних мов. 2. Із міністерством необхідний діалог, і не лише в процесі нинішнього обговорення (майданчики: сайт міністерства?; Фейсбук? (на жаль, профіль пана В'ячеслава Кириленка у ФБ не активний; те ж саме стосується й профілю міністерства культури у ФБ, тут - минулорічні повідомлення). 3. Вважаю дуже актуальною думку Олега Покальчука: культурні проекти мають бути інтегрованими в Європу. 4. Не можна розглядати культурну спадщину без спадщини наукової, це єдине ціле. 5. Особливу увагу -- розвитку вітчизняного кіно та телебачення. 

Brunei

#18

2014-12-12 13:48

Українські музеї багато років виживають попри зусилля окремих діячів їх зруйнувати, а також при повній байдужості місцевої і центральної влади. Потрібні зміни ситуації, бо музеї -- це матеріальна основа знань про Україну і світ, без якої розвиток суспільства неможливий.

Колодій

#19

2014-12-13 21:50

Реформи в галузі культури мають бути пріоритетними, бо саме культура формує нашу державу.

Колодій

#20 Укранська музика має бути головним носієм музичної культури в УКРАЇНІ

2014-12-13 21:56

Хтось не згоден? 

Юрко Нотоцо

#21

2014-12-14 07:36

Все вірно! Не слід давати політичним аферистам можливість змін в культурі і освіті України різним космополітичним елементам і діячам,що б йшло на шкоду Української нації!Зберегти все,що було здобуто до нинішнього дня! Слава Україні!

Євгенія Дмитрівна. Вінниця

#22 Re: Укранська музика має бути головним носієм музичної культури в УКРАЇНІ

2014-12-14 09:31

#20: Колодій - Укранська музика має бути головним носієм музичної культури в УКРАЇНІ 

 Абсолютно вірно. А також видавнича справа у галузі культури, більше нотних та культурологічних видань і активна підтримка цієї справи з боку держави. 


Гість

#23

2014-12-14 12:08

Я полностью согласна с Обращением и в то же время не согласна с тем, что должность вице-премьера и Mинистра культуры соединили в одной Персоне; а также отстранены непосредственные исполнители уже успешно начатых изменений в культурном поле страны(все заммминистры)!

Т.е. это говорит о том, что преемственность начинаний гражданином Украины- Кирилленко не предусматривается или как ?!

Не лучше ли дальше продолжать успешно начатое и не терять время, чем опять все с Нуля ? Не по-хозяйски как-то.... Слава Украине и патриотам от культуры, которые искренне хотять вернуть нас украинцев к нашим культурным и ментальным истокам !

Zina

#24

2014-12-14 13:41

Олександр Ройтбурд «Я нічого не хочу від В’ячеслава Кириленка. Найкраще, що він може зробити — це піти у відставку з посади міністра культури». ЗГОДНА. Вячеслав Кирилеко не может быть министром культуры т.к. ему надо очень много работать над собой, что бы самому стать культурным.

Катерина

#25

2014-12-14 15:09

Автори петиції - грантоїди фонду Ахметова, які відробляють гроші, виділені їм Островською-Лютою. Які зміни української культури може продукувати один з руйнівників музею на Чернечій горі п.Скиба? Пан, який не посоромився сидіти в кріслі заступника директора з економічних питань НХМУ, редагуючи сторонній журнальчик, а потім "на трьох" з подружками-грантоїдками створив таку собі "Агенцію культурних стратегій" і потішає всю країну програмою 2025. Йдеться не про зміни, а про намагання корупціонерів і невігласів залишитися біля годівнички. Адже Кириленком вони не зможуть маніпулювати так, як Нищуком.