За зміну проекту благоустрою Поштової площі

Після реконструкції Поштова площа буде майже непридатною для проходу людей літнього віку, проїзду велосипедистів та людей з інвалідністю.

На Поштовій площі cходяться чотири найбільш популярні туристичні та рекреаційні пішохідні й велосипедні напрямки: Володимирський узвіз, Сагайдачного, набережна Дніпра, прохід до Пішохідного мосту. Після реконструкції численні потоки пішоходів та велосипедистів будуть сходитися у єдиному підземному пішохідному переході з трьома маршами сходів, шириною 6 метрів, між магазинами та кіосками.

Люди з інвалідністю й надалі не зможуть потрапити на площу без сторонньої допомоги. Ліфти у проекті передбачені, але не скрізь. Пандус для з’їзду на набережну Дніпра спускається під кутом 18 градусів, що непридатне для руху інвалідних візків ані вгору, ані вниз.

При реконструкції Поштової не врахували також велосипедистів. Після завершення багаторівневої розв’язки вони фізично не зможуть проїхати по дорозі, а перебиратися через площу будуть через круті пандуси, три рівня сходів і вузький перехід.

Ми вимагаємо:

  • Жодних сходів, бордюрів та інших перешкод на та під площею
  • Ширина підземного переходу - 10 м
  • Ухил пандусів - до 6%
  • Офіційно дозволити та організувати рух велосипедистів через площу
  • Дерева, що захищатимуть від сонця.

Більше про проект та заплановані акції громадської ініціативи: poshtova.wordpress.com


Ініціатива "За доступний громадський простір"    Зв'язатися з автором петиції


Або

Ваша адреса електронної пошти не буде опублікована на нашому сайті. Втім, автор петиції побачить всю інформацію, яку ви надасте через цю форму.

Ви отримаєте лист з посиланням для підтвердження вашого підпису. Будь ласка, перевірте свої вхідні (а також папку "Спам").
Facebook