Проголосуйте за закон про люстрацію

Звернення волинян до народних депутатів про вимогу проголосувати за Закон про люстрацію


Народним депутатам України VII скликання

Ващук Катерині Тимофіївні

Вітіву Анатолію Миколайовичу

Демедюку Василю Харитоновичу

Єремеєву Ігорю Мироновичу

Івахіву Степану Петровичу

Мартинюку Адаму Івановичу

Мартиняку Сергію Васильовичу

Мельнику Євгену Івановичу

Палиці Ігорю Петровичу

Савчуку Юрію Петровичу

Смітюху Григорію Євдокимовичу

Федорчуку Ярославу Петровичу

 

 

ЗВЕРНЕННЯ


Шановні, народні депутати! Майдан, Революція гідності, Небесна Сотня, що полягла на вулиці Інститутській, ставили за мету якісну зміну системи й повне перезавантаження усіх органів влади, що базується на проведення повномасштабної люстрації органів державної влади та управління в Україні.

Ми глибоко занепокоєні тим, що історичний шанс проведення очистки кадрів органів публічної влади за рядом критеріїв, що масштабно змінить нашу країну, може не відбутися. Український парламент, на жаль, показував себе дуже часто не з хорошого боку, адже не міг виявити політичної волі прийняти важливі і затребувані усім народом рішення.

Цього ж разу, ми сподіваємося, що не може бути жодних вагомих причин, аби не виконати волю людей, які стояли на Майдані, і які полягли за його ідеали. Ми переконані що немає жодної причини, аби ви не проголосувати за запуск процесу люстрації в нашій державі.

У вівторок, 12 серпня, саме ви - народні обранці, які представляєте у нинішньому парламенті нас, волинян, повинні проголосуати за історичний законопроект «Про очищення влади», зареєстрований народними депутатами України: Дерев’янком Ю.Б., Ємцем Л.О., Чумаком В.В., Бондарчуком О.В., Журавським В.С, Тягнибоком О.Я., Соболєвим С.В., Осуховським О.І., Сиротюком Ю.М., Пацканом В.В., Капліним С.М., Гінкою Я.Я., Чернегою Р.Т., Різаненком П.О. та Благодиром  Ю.А. 

Законопроект «Про очищення влади» передбачає, що суди, прокуратура, СБУ, міліція та державна служба мають бути реформовані за стандартами Євросоюзу, тобто їхня чисельність має бути різко скорочена, а зарплати – збільшені.

Ухвалення цього законопроекту позбавить права працювати у владі посадовців, які:

• не можуть пояснити походження свого майна, чи майна своїх родин;

• словами чи діями підтримували зазіхання на нашу територіальну цілісність;

• під час Майдану були начальниками і не написали заяву про звільнення;

• які є вихідцями з КДБ або очолювали компартійні та комсомольські організації;

Набрати нових суддів, прокурорів, міліціонерів, чиновників, на заміну звільненим - відповідно до законопроекту, пропонується виключно через відкриті конкурси.

Ми, представники громадських середовищ Волині, представляючи інтереси широкого пласту ваших виборців підтримуємо цей законопроект, адже він передбачає виконання одного із найважливіших завдань Майдану. Тож, вимагаємо у вас, аби ви виконали волю волинської громади, відповідально поставилися до нашої вимоги і проголосували за законопроект № 4359а від 24.07.2014 «Про очищення влади».